Back
Featured image of post UDMR acuză România la Consiliul Europei. Nu spun nimic despre provocările lor pentru autonomie teritorială și separatism etnic...

UDMR acuză România la Consiliul Europei. Nu spun nimic despre provocările lor pentru autonomie teritorială și separatism etnic...

M-a umflat râsul văzându-i pe nevolnicii udemeriști cum pârăsc cinic România pe la Consiliul Europei, plângându-se, printre altele, în legătură cu Codul Administrativ pe care îl consideră „un regres major în ce privește drepturile lingvistice ale minorității maghiare”.

Se fac că au uitat ce au făcut, anume că acest cod este în mare măsură opera lor. Adică, după ce Codul Administrativ, pe care l-am caracterizat din start ca eroare normativă, a fost promulgat ca lege (pe care am atacat-o la Curtea Constituțională a României iar această instituție prin decizie a declarat-o neconstituțională), însuși președintele Kelemen Hunor, cu alai de revoltați de la UDMR, s-a dus la premierul PSD de la acea vreme, Viorica Dăncilă, amenințând cu ieșirea de la guvernare, iar, la presiunea politică a udemeriștilor, Codul Administrativ a fost promulgat mai apoi printr-o ordonanță de urgență.

Așadar, udemeriștii își contestă scârbavnic propria operă și dau acum vina pe România pentru propriile lor greșeli. Este un proverb potrivit în acest sens: „cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”. Kelemen Hunor mizează pe memoria nevoit scurtă a partenerilor de guvernare, pe care-i „șantajează” politic ori de câte ori se ivește ocazia, în scopul autonomiei teritoriale și a separatismului etnic, încurajate fățiș din Ungaria.

Iată ce mai pârăsc udemeriștii pe la Consiliul Europei în ce privește România:

- Retrocedarea proprietăților bisericești a fost oprită iar proprietățile deja redobândite sunt din nou naționalizate, în timp ce aplicarea drepturilor lingvistice rămâne în continuare o problemă.

- Udemeriștii susțin că plăcuțele cu denumirile localităților în limba maghiară sunt vandalizate și vopsite, că deciziile Consiliilor locale, care acordă drepturi lingvistice minorităților, sunt anulate prin hotărâri judecătorești, iar punerea în aplicare a drepturilor lingvistice orale este anevoioasă.

- Deși rolul guvernamental al UDMR a dus la oficializarea steagurilor și stemelor comunităților locale, utilizarea simbolurilor este din nou restricționată prin hotărâri judecătorești, cele mai recente cazuri fiind steagul municipiului Sfântu Gheorghe și cel al județului Covasna, care au fost anulate de justiție.

- Cercetarea evenimentelor foarte grave din Valea Uzului, care au avut ca scop incitarea la ură și la conflict etnic, a fost închisă de Parchet, deoarece s-a considerat că acest lucru nu poate fi calificat în nicio categorie de infracțiune.

- Au mai semnalat și faptul că scandările „Afară cu ungurii din țară!” continuă să fie ceva obișnuit la evenimentele sportive.

- Prin anularea ordonanței privind înființarea Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș, Înalta Curte de Casație și Justiției a României a comis o discriminare, deoarece școala ortodoxă din Timișoara, înființată prin aceeași ordonanță, poate funcționa.

Cei de la UDMR sunt veșnic nemulțumiți și „victime”. Nu-și pun problema că subminarea consecventă a statului român și felul în care înșiși se raportează, cum îi tratează pe români, se pot întoarce împotriva lor. Nu spun nimic nici despre batjocura pe care unii extremiști și etnic separatiști, pe care îi încurajează tacit, o manifestă față de simbolurile oficiale și sacre ale României, la manifestările culturale sau sportive. Nu specifică nici realitatea privitoare la „steagurile” și „stemele” unor județe și comunități din Transilvania, dominate de majorități maghiare, care au adoptat însemnele pretinsului „Ținut Secuiesc” pe respectivele simboluri oficiale, excluzând totalmente orice trimitere la existența românilor în respectivele zone. Este motivul pentru care instanțele au anulat respectivele „steaguri” și „steme”, altminteri ar fi „legalizat” purificarea etnică pe teritoriul și chiar în inima României.

UDMR manifestă aceeași mentalitate politic comunistoidă. În regimul dictatorial de tristă amintire, reprezentanții politici ai maghiarimii umblau cu denunțurile și pâra pe la Securitate și PCR, se reclamau între ei. O spun în cunoștință de cauză, întrucât am parcurs multiple dosare de cadre ale fostului PCR din județul Mureș. Acum, s-au mutat cu jalba pe la instituțiile europene, sunt veșnic nemulțumiți și „victime” ale României.

Vă întreb rațional, ce specie de politician poți să fii, încât să acuzi România în timp ce faci parte chiar din guvernarea sa?!

Le transmit celor din UDMR atât: „respectă pentru a fi respectat”!

Last updated on Jul 01, 2022 10:20 UTC
comments powered by Disqus